Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades per la COVID-19

 

A partir de divendres 26 de juny ja es poden tramitar els nous ajuts directes pel sector turístic a través del formulari de sol·licitud disponible al Canal Empresa. Aquesta segona línia d’ajuts està pensada per a autònoms i empreses que han vist afectada la seva activitat turística per la COVID-19. Consultar convocatòria

Aquestes subvencions, impulsades novament pel Departament d’Empresa i Coneixement, es dirigeixen a tots els col·lectius del sector turístic que no van poder ser atesos amb la primera línia d’ajuts que es van activar i que continuen necessitant la implicació urgent del sector públic per fomentar la seva recuperació. 

Poden ser beneficiaris d’aquesta subvenció els guies de turisme de Catalunya habilitats; titulars d’establiments d’allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural); explotadors d’habitatges d’ús turístic; agències de viatges; i persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme a través de les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme i cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

Es tracta d’un ajut en forma d’aportació única per beneficiari amb imports que oscil·len entre els 1.000 i 10.000 euros.

Trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions en aquest enllaç